A Víz

                            

                             

                      

      

                                        

                        

                                               

Belépés
Homoktövis PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. október 27. csütörtök, 01:23

 

                 homoktövis lé                              homoktövis mag örlemény

             0,2L 1200ft.             25dkg  1600ft

 

Homoktövis C-vitaminban gazdag, de van benne A-vitamin is, illetve almasavat, mannitot, flavonoid anyagokat és zsíros olajokat is tartalmaz. A növény E-vitamin illetve esszenciális zsírsav tartalma okán a berepedezett száraz bőrre jótékony hatással bír, illetve védhet a káros UV-sugárzástól, óvhat a szolárium csövek káros mellékhatásaitól.

A homoktövis nagy C-vitamin tartalma miatt ideális "téli gyógyszer. Növeli a szervezet ellenálló képességét. Napjainkban a homoktövis magolaja széles alkalmazást nyert az egészségügyben, mivel gyógyítási és megelőzési céllal egyaránt alkalmazzák belsőleg és külsőleg.

 A Homoktövis erősíti a kötőszövetet, így csökkenti a narancsbőr kialakulásának lehetőségét. Segít a ráncok megszüntetésében, rendszeres fogyasztása a ráncok megjelenését késlelteti.

A Homoktövis a hajhullást képes megállítani, azáltal hogy hatóanyagi erősítik a hajhagymákat. Ilyen célra a homoktövist mind belsőleg fogyasztva mind külsőleg a hajunkra kenve használhatunk.

A Homoktövis zsíroldó hatása okán, pozitív hatást gyakorol a máj működésére, ahol a zsírok kerülnek lebontásra. A homoktövis könnyíti az emésztést azáltal, hogy segít a májnak a nehéz állati zsiradékok feldolgozásában. Mindemellett jótékonyan hat a gyomor és bélhurutra egyaránt.

Immunrendszer erősítő

Fizikai erőnlét növelés

Szellemi erőnlét növelés

Stresszes hajszolt életmódban

Sportolóknak erőnlét fokozó

Hajerősítés, Hajhullás ellen

Máj tisztítás

Bőrtisztítás, UV védelem

Allergia ellenes hatás

Magas vérnyomás

A Homoktövis lésűrítmény PH értéke 2,77.

A Homoktövis legfontosabb gyógyhatása, a megfázásos, influenzás betegségek megelőzésében rejlik. Az influenza tünetei, az étvágytalanság, hidegrázás, köhögés, ízületi fájdalom, fejfájás és a nagyfokú fáradtság. Az orvosok az influenzásoknak ágynyugalmat rendelnek el, sok folyadék ivását, paracetamol és aszpirin szedését, ezek ugyanis enyhítik a lázat és csökkentik a fájdalmat. Ugyanilyen hasznos lehet a Homoktövis lésűrítmény is, melyet megelőző jelleg fogyasztva, akár az influenza is elkerülhető. A homoktövis felgyorsíthatja az influenzából, a megfázásból való kigyógyulását a betegnek.

A növény termése augusztus elejétől szeptember végéig érik be, ilyenkor még savanykás, kesernyés, de dércsípetten édessé és fogyaszthatóvá válik. A homoktövist leginkább feldolgozva és nem nyersen fogyasztjuk, leginkább bor, lekvár, likőr, zselé, ivólés és olajtermék is készülhet belőle.

A Homoktövis készítmények nemcsak a felnőtteknek, de gyermekeknek egyaránt ajánlhatóak fogyasztásra. Számos betegségünk nagymértékben kiküszöbölhető, amennyiben a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelt biztosítjuk szervezetünknek, mely célra a homoktövis készítmények kiválóak.

Lésűrítmény, javasolt Adagolás:  naponta reggel 1 evőkanál mennyiséget oldva, elkeverünk.

 A Homoktövist nem ajánlatos használni: akut epehólyag gyulladásnál illetve hasnyálmirigy betegségeknél.               

 

Módosítás dátuma: 2016. január 27. szerda, 10:34
 

 Kapcsolat:            Hét Gyümölcs                                                                     
9200, Mosonmagyaróvár,            
Tel.:+3670/2908902                  
Hadirokkant u. 6/A.              E-mail: gabo0403@freemail.hu